Groenten en fruit zorgen ervoor dat je gezond blijft. De toegevoegde waarde zit in de vele vezels en vitaminen, waar groenten en fruit vol mee zitten. Blijf altijd voldoende gevarieerd eten en neem dus niet alleen deze groenten en fruit, want dan doe je jezelf tekort.
Hoe afvallen? Kies voor groenten met een laag glycemische waarde want die hebben negatieve calorieën. Doordat veel groenten rond de 90 procent uit water bestaan en boordevol vitaminen, caroteen, voedingsvezels en mineralen zitten. Denk aan calcium, fosfor, ijzer en natrium. Vele groenten en fruit zijn door hun lage Glycemische Index, GI, een natuurlijke vet verbrander.
Koolhydraten met een lage GI zitten onder andere in peulvruchten, bruine rijst, groenten en donkere fruitsoorten, volkorenbrood, roggebrood, melk en appels.
Koolhydraten met een hoge GI zitten onder andere in witte rijst, witbrood, friet, druivensuiker, suikerhoudende frisdranken en Cornflakes.
Gezond afvallen met groenten en fruit en een dieet.
Fruitsoorten met negatieve calorie waarde:
• Aardbeien
• Ananas
• Appel
• Bosbessen
• Citroen
• Cranberry’s
• Frambozen
• Grapefruit
• Honing Meloen
• Mandarijnen
• Mango
• Papaya's
• Perzik
• Pruimen
• Sinaasappel
• Watermeloen
Groentesoorten met negatieve calorie waarde:
• Andijvie
• Asperges
• Aubergines
• Bieten
• Broccoli
• Bloemkool
• Bleekselderij
• Chili pepers
• Courgettes
• Groene kool
• Groene bonen
• Komkommers
• Koolraap
• Radijsjes
• Selderij
• Sperziebonen
• Sla
• Spinazie
• Tuinkers
• Tomaten
• Ui
• Witlof
• Wortelen
Allerlei groenten kosten energie om door het lichaam verteerd te worden. Er is inderdaad wel energie nodig om voedsel te verwerken, maar die hoeveelheid is gering in vergelijking met de energie die het eten levert.
Ook hier geldt: je kan afvallen door verandering van eetgewoonten en meer lichaamsbeweging.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten