dinsdag 3 juni 2014

Gezond afvallen?

Groenten en fruit zorgen ervoor dat je gezond blijft. De toegevoegde waarde zit in de vele vezels en vitaminen, waar groenten en fruit vol mee zitten. Blijf altijd voldoende gevarieerd eten en neem dus niet alleen deze groenten en fruit, want dan doe je jezelf tekort. 

Hoe afvallen? Kies voor groenten met een laag glycemische waarde want die hebben negatieve calorieën. Doordat veel groenten rond de 90 procent uit water bestaan en boordevol vitaminen, caroteen, voedingsvezels en mineralen zitten. Denk aan calcium, fosfor, ijzer en natrium. Vele groenten en fruit zijn door hun lage Glycemische Index, GI, een natuurlijke vet verbrander.

Koolhydraten met een lage GI zitten onder andere in peulvruchten, bruine rijst, groenten en donkere fruitsoorten, volkorenbrood, roggebrood, melk en appels.

Koolhydraten met een hoge GI zitten onder andere in witte rijst, witbrood, friet, druivensuiker, suikerhoudende frisdranken en Cornflakes.
Gezond afvallen met groenten en fruit en een dieet.

Fruitsoorten met negatieve calorie waarde:
Aardbeien
Ananas
Appel
Bosbessen
Citroen
Cranberry’s
Frambozen
Grapefruit
Honing Meloen
Mandarijnen
Mango
Papaya's
Perzik
Pruimen
Sinaasappel
Watermeloen

Groentesoorten met negatieve calorie waarde:
Andijvie
Asperges
Aubergines
Bieten
Broccoli
Bloemkool
Bleekselderij
Chili pepers
Courgettes
Groene kool
Groene bonen
Komkommers
Koolraap
Radijsjes
Selderij
Sperziebonen
Sla
Spinazie
Tuinkers
Tomaten
Ui
Witlof
Wortelen

Allerlei groenten kosten energie om door het lichaam verteerd te worden. Er is inderdaad wel energie nodig om voedsel te verwerken, maar die hoeveelheid is gering in vergelijking met de energie die het eten levert. 

Ook hier geldt: je kan afvallen door verandering van eetgewoonten en meer lichaamsbeweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten