maandag 28 juli 2014

Amsterdamse uitjes inmaken

Zilverui



Zilverui
Ingrediënten

1 kilo verse zilveruitjes 
kwart kopje zout 
halve liter azijn 
halve liter water 
Half laurierblaadje 
1 theelepel mosterdzaad
halve theelepel rozemarijn 
halve theelepel koenjit of saffraan 
half kopje suiker

Bereiding
  • De zilveruitjes pellen.
  • Dan de zilveruitjes goed spoelen met koud water.
  • Zet de zilveruitjes met een kwart kopje zout. voor 24 uur gekoeld in een schaal om het uitje stevig te krijgen.
  • Spoel de zilveruitjes goed na met koud water.
  • Breng de azijn, water, laurierblaadje, mosterdzaad, rozemarijn, koenjit en suiker aan de kook, laat dit 3 minuten doorkoken.
  • Schep de Amsterdamse zilveruitjes met kookvocht in de uitgekookte potten.
  • De pot Amsterdamse uitjes, goed sluiten en op de kop af laten koelen.
Tip:  Zet de potten donker weg. Trek het potje niet vacuüm: in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Zilverui



Geen opmerkingen:

Een reactie posten