Ingrediënten
1 kilo verse zilveruitjes
kwart kopje zout
halve liter azijn
halve liter water
Half laurierblaadje
1 theelepel mosterdzaad
halve theelepel rozemarijn
halve theelepel koenjit of saffraan
half kopje suiker
Bereiding
- De zilveruitjes pellen.
- Dan de zilveruitjes goed spoelen met koud water.
- Zet de zilveruitjes met een kwart kopje zout. voor 24 uur gekoeld in een schaal om het uitje stevig te krijgen.
- Spoel de zilveruitjes goed na met koud water.
- Breng de azijn, water, laurierblaadje, mosterdzaad, rozemarijn, koenjit en suiker aan de kook, laat dit 3 minuten doorkoken.
- Schep de Amsterdamse zilveruitjes met kookvocht in de uitgekookte potten.
- De pot Amsterdamse uitjes, goed sluiten en op de kop af laten koelen.
Tip: Zet de potten donker weg. Trek het potje niet vacuüm: in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten