zondag 3 augustus 2014

Ingemaakte zoetzure augurk schijven

Zelf zoetzure bommen inmaken
Voorbereiding inmaken
In zout gelegde augurken met water. De augurken voor 24 uur laten staan (100 gram zout per liter water).

Ingrediënten inmaken
In zout gelegde augurken
Verse rozemarijn
Verse salie
Mosterdzaad
1 Kruidnagel per potje
100 gram bruine rietsuiker per liter
33,3%  natuurazijn per eenheid
66,6% water per eenheid
Genoeg potjes voor het aantal augurken

Kook de potjes en deksel uit in kokend water, voor ongeveer 10 minuten.
Laat de augurken uitlekken. Weeg het aantal kilo van de augurken.
Snij de augurken in plakken en doe het in de potjes.
Doe de verse gewassen salie, rozemarijn en mosterdzaad in de potjes bij de augurken.
Meng de azijn, water en suiker met een totaal volume van een 1 liter per kilo augurken (300 milliliter azijn, 600 ml water en 100 gram suiker per liter).
Breng de vloeistof aan de kook, tot de suiker is opgelost en giet dit bij de potjes met augurken.
Deksel erop draaien en het potje ondersteboven af laten koelen.
Voor 2 maanden rechtop wegzetten.

Tip: Kom je wat azijn suiker water te kort, kan je eventueel wat kokend water toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten