woensdag 16 juli 2014

BBQ vegetarische spiezen

Ingrediënten:
1 pak Vivera balletjes
3 Paprika's
2 Uien
1 bakje Champignons
BBQ kruiden
Olijfolie

Bereiding:
Was en snij de ui en paprika. Blancheer (in kokend water kort koken) de ui, paprika en champignons. Rijg alle ingrediënten aan een saté stokje of een bamboe eetstokje. Bestrooi de spiezen met BBQ kruiden en besprenkel met olijfolie. BBQ niet op een inferno :-) Maar op smeulende kooltjes. Het blancheren maakt het BBQen tot een gegarandeerd succes.


Gepofte aardappels
Aardappels met schil 20 minuten koken. In aluminiumfolie wikkelen met een beetje boter of margarine. En gedurende het uitgloeien van de kooltjes poffen. Dit doe je voor het BBQen van de spiezen. Voor het serveren de aardappels insnijden en vullen met saus. Wij hebben hier tzatziki gebruikt.

Spinazie kerriesaus
Was en kook verse spinazie, afgieten en giet er een flesje kerriesaus bij :-)

Oh ja: Het glas is alleen voor BBQ's boven de 18

Geen opmerkingen:

Een reactie posten