zaterdag 5 juli 2014

Vegetarische BBQ met McTofu's



Wat eet je als vegetariër met bbq'en?

Met die vraag raakte ik geïnspireerd om even los te gaan:

Tofoe saté
Salade
Gepofte aardappels
Gevulde paprika met bulgur
Gestoofde champignons
Saté saus

Tofoe saté:
Tofoe met saté marinade even in laten trekken. Rijgen. En op een aluminium schaaltje bbq'en. Als je ingevroren tofoe gebruikt en daarna laat ontdooien in de marinade, is de structuur veel steviger en zeer geschikt om saté te rijgen.

Salade:
Naar eigen inspiratie

Gepofte aardappelen:
Was de aardappels met schil en kook deze een half uur (30 minuten). Pak ze in in aluminium folie. Leg ze op de bbq en 5 minuten voor het serveren, kaas of smelt No Muh mee verwarmen.

Gevulde paprika met bulgur:
Kook de bulgur 20 minuten samen met de pasta saus. Snij de paprika door midden. En vul de paprika en pak deze in met aluminium folie. En poffen op de bbq.

Maten: Per halve paprika
Half kopje bulgur koken
2 eetlepels pasta saus

Gestoofde champignons:
Smoor de champignons samen met de resterende pastasaus en een scheut wijn, samen met een teentje knoflook in een pannetje op de bbq.

Pindasaus:
Zie bereiding bij tofoe-pangang

Tip: Bereid alles zo veel mogelijk voor en gebruik de bbq alleen om de gerookte smaak aan het gerecht te krijgen. Dan geniet je veel meer van de bbq en lukt altijd.

Ps. Een biertje en wijn is ook vegetarisch ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten