maandag 23 juni 2014

Gefrituurde champignons met yoghurtsaus

Met bijgerechten

Bordje gefrituurde champignons:
Benodigdheden:
Bakje champignons
2 koppen tarwebloem
1 ei (of 1 eetlepel no-egg)
Half zakje (of 1 theelepel) bakpoeder
Barbecue kruiden
Zout

Bereiding:
Voeg de tarwebloem, bakpoeder, barbecue kruiden, ei bij elkaar en voeg het zout naar eigen smaak toe. En giet er langzaam water bij tot een zeer stevige pap. Doe hier de schoongemaakte champignons in en roer met houten spatel voorzichtig tot alles bedekt is met de pap.

Frituren:
Frituur de champignons op 150 graden Celsius in de frituurpan zonder mandje, door 1 voor 1 met een barbecue tang in de frituur te leggen. Liggen ze allemaal in de frituurpan, doe dan voorzichtig het netje terug in de frituurpan zodat de champignons onderdompelen. Bak ze tot goudbruin in enkele minuten.

Tip: Heb je bakmeel, gebruik dan geen bakpoeder :)

Schaaltje komkommer yoghurtsaus (tzatziki):
Benodigdheden:
Halve liter dikke yoghurt (of Alpro Soya yoghurt)
1 komkommer
1 teen geperste knoflook
peper
zout
olijfolie
eventueel een halve citroen en gedroogde dille

Bereiding:
Rasp de gewassen komkommer met schil. Knijp deze uit tot het vocht eruit is en vorm een bal.
Hak de geraspte komkommer met een mes tot alles fijn is. Voeg de yoghurt, olijfolie en knoflook bij de komkommer. En maak op smaak met peper en zout. Voeg daarna eventueel citroen en gedroogde dille naar smaak toe.

Schaal met witlof en brie:
Benodigdheden:
3 stronken witlof
Brie (of no-muh melty smeltkaas)
Gekruimeld beschuitje
Theelepel plantaardige olie

Bereiding:
Snij de stronk witlof in de lengte in vier stukken. Kook tot de witlof zacht is. Doe ze in een schaal. Leg de brie (of no-muh) erop. Verdeel het gekruimelde beschuitje over de schotel. Sprenkel een paar druppels olie over het gerecht en doe deze voor een kwartier tot 20 minuten in de oven op 225 graden Celsius.

Schaaltje zoet zure paprika met uitjes:
Benodigdheden:
3 paprika's
2 uien
Theelepel kerrie
Zoet zure chilisaus
Plantaardige olie

Bereiding:
Smoor de uien in de olie. Bak de kerrie even mee. Voeg de paprika toe. En bak voor een paar minuten. Giet een flinke scheut zoet zure chilisaus toe en laat deze nog een paar minuten sudderen.

Gekookte aardappels met schil:
Benodigdheden:
1 a 2 aardappels per persoon met schil

Bereiding:
Kook de aardappels met schil in zijn geheel tot ze zacht zijn. Gemiddeld een half uur.

Tip: Als de timing van de gerechten niet helemaal uitkomt, dan kan je de oven gebruiken om de gerechten warm te houden op circa 120 graden Celsius.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten