vrijdag 20 juni 2014

15 tips om geld te besparen in de supermarkt

In de supermarkt


1. Ga boodschappen doen in een grote supermarkt of kleine supermarkten met eigen merk, omdat het assortiment uitgebreider is waardoor er naast de A merken meer keuze is van minder bekende producten die net zo goed zijn, brand reclame kost geld...

2. Kijk tijdens het boodschappen doen niet naar de stuk prijs, maar de kilo prijs.

3. Doe boodschappen buiten de druk bezochte uren. De vakken zijn dan vol met juist de goedkope producten. Grijp je alsnog mis: vraag gewoon naar het product wat je wilt hebben. Meestal krijg je wat je wilt hebben.

4. De goedkope producten zijn vaak bovenaan of onderin te vinden in de schappen, omdat de dure merken op pak hoogte zijn voorgeschreven vanuit de leveranciers.

5. Zorg dat je geen trek hebt voordat je boodschappen gaat doen. Dus zorg dat je hebt gegeten vanwege inpulsief koopgedrag. De indeling van de supermarkten is ingericht op dit gedrag bij het entree met aanbieding en bij de kassa op losse verkoop van snacks.

6. Ik hou van mijn kinderen. Maar weekboodschappen met ze doen is een no go. De kinderen worden getriggerd door de verpakkingen van dure brands...en ik kan geen nee tegen ze zeggen :)



7. Maak een inventarisatie en een boodschappenlijstje van de maaltijden die je nodig hebt. Niets meer niets minder.

8. Mijn ervaring is dat na een verbouwing van een supermarkt veel aanbieding en een breed assortiment gepresenteerd word. Wat later afgestemd wordt op de behoefte van de klant en de portemonnee van de ondernemer. Supermarkt hoppen en shoppen loont.

9. Koop groot verpakkingen van basisingrediënten die je vaak gebruikt.

10. Bereid gerechten op basis van seizoensproducten, met name groenten zijn erg seizoensgebonden, niet alleen de prijs, maar ook qua smaak.

11. Snacks zijn vaak de valkuilen. Je gunt jezelf toch wel wat lekkers? Hou ook rekening met snacks in je boodschappenlijstje en calculeer dat in. Dus vooral geen impulsieve graaimomentjes (tenzij er demo's zijn om te proeven...Ga vooral los!) In mijn regio is de zaterdagochtend de ideale tijd  voor een hele hoop gratis snacks :D



12. Aanbiedingen zijn niet niet altijd voordelig (eigenlijk nooit). De korting worden gegeven op dure producten. Terwijl B merken nog steeds goedkoper zijn.

13. Ga voor exotische groente naar de markt of Aziatische winkels en Turkse winkels, omdat in diverse culturele keukens andere ingrediënten gebruikt worden die heel gewoon zijn en daar is de prijs ook naar. Bij de supermarkt betaal je voor een paar takjes selderij, koriander en munt enkele euro's. En bij de exotische winkels 1 euro voor 3 bosjes.

14.  Voor de carnivoren onder ons: Vleesverpakkingen met een blaadje laurier of een takje peterselie kost al gauw een paar euro meer.

15. Toets jezelf door naar de hagelslag te lopen en voor jezelf je eerste koopreactie te onthouden en daarna de kiloprijs te vergelijk en verras jezelf met het resultaat op basis van de laagste prijs, door niet naar de stukprijs  te kijken, maar de kiloprijs te controleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten