Deeg pizza deeg:
Benodigdheden:
500 gram tarwebloem
275 milliliter koud water
2 theelepels gedroogde gist
Benodigdheden:
500 gram tarwebloem
275 milliliter koud water
2 theelepels gedroogde gist
1 theelepel zout
3 theelepels olijfolie
Bereiding:
Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje. Voeg de gist, het zout en
olijfolie toe. Giet langzaam het water bij tijdens het kneden met de hand
of machine met deeghaken (zonder je handen uiteraard :))
Of gebruik een broodbakmachine op de deeg stand. Voeg dan alle ingrediënten in 1 keer toe.
Kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Het geheim achter een goed pizza deeg is het koud laten rijzen voor ongeveer een uur. Dit kan in de koelkast of gewoon op het aanrecht, afdekken met plastic folie.
Verdeel het deeg in het aantal pizza's dat je wilt hebben. Met 500 gram bloem kan je 18 mini pizza's maken, zoals de afbeelding hiernaast. Voor het gemak heb ik van 6 stuks foto's gemaakt. Omdat we niet allemaal pizza bakker zijn geweest, kan je de balletjes uitrollen met een deegroller, met een beetje bloem op het aanrecht.
Of gebruik Koopmans Mix voor pizzabodems en volg de instructies.
Bereiding:
Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje. Voeg de gist, het zout en
olijfolie toe. Giet langzaam het water bij tijdens het kneden met de hand
of machine met deeghaken (zonder je handen uiteraard :))
Of gebruik een broodbakmachine op de deeg stand. Voeg dan alle ingrediënten in 1 keer toe.
Kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Het geheim achter een goed pizza deeg is het koud laten rijzen voor ongeveer een uur. Dit kan in de koelkast of gewoon op het aanrecht, afdekken met plastic folie.
Verdeel het deeg in het aantal pizza's dat je wilt hebben. Met 500 gram bloem kan je 18 mini pizza's maken, zoals de afbeelding hiernaast. Voor het gemak heb ik van 6 stuks foto's gemaakt. Omdat we niet allemaal pizza bakker zijn geweest, kan je de balletjes uitrollen met een deegroller, met een beetje bloem op het aanrecht.
Of gebruik Koopmans Mix voor pizzabodems en volg de instructies.
Beleggen van de pizza:
Verdeel 1 eetlepel saus over de mini pizza. En strooi de geraspte kaas erover. Voor deze pizza heb ik de grand Italia Sugocasa gebruikt. Uiteraard is een andere saus en kruiden of eigen saus recept goed te combineren met deze mini pizza's.
Neem de tijd om het deeg te laten rijzen, terwijl ze belegd zijn. Voor ongeveer 20 minuten. Hiermee krijg je het beste resultaat.
Bak de mini pizza's in circa 15 minuten op 250 graden Celsius.
Tip: de pizza's die je over hebt kan je ook invriezen voor een snelle snack. Even op warmen in de oven en klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten