woensdag 18 juni 2014

Recept tofu shoarma




Ingrediënten:

Een pakje Super tahoe (tofu)
6 Shoarma broodjes
125 gram rucola sla
Shoarma kruiden
Plantaardige olie
Kopje tarwebloem

Bereiding:

Was het blok tofu onder stromend water. Snij het daarna in de gewenste stukjes.
En laat het uitlekken.
Meng de tofu met de shoarma kruiden in een grote kom door het om te schudden.
Tip: gebruik iets meer kruiden dan bij vlees, vanwege de neutrale smaak van tofu.
Voeg de tarwebloem toe. Schud het door elkaar. Zodat de bloem goed verdeeld is over de tofu.
Doe een flinke scheut plantaardige olie (met voorkeur sojaolie) in de pan.
Bak de tofu met hoog vuur, zonder te roeren, tot het laagje bloem en de kruiden krokant zijn. Daarna de tofu in de wok omschudden en het vuur lager zetten.
Bakken tot alles krokant is.
Verwarm de broodjes in de oven.
Snij deze aan 1 kant in.
Vul de broodjes met de gebakken tofu shoarma en rucola.
Met saus naar keuze.

Tip: rauwe uien, paprika, stukjes komkommer zijn ook lekker als extra tussen het broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten