zaterdag 7 juni 2014

Zuurkool schotel met banaan als zomervariantje


Ingrediënten: 
1 kilo geschilde aardappels
1 kilo zuurkool
4 rijpe gepelde bananen
125 gram kaas (of no muh)
1 gekruimeld beschuitje
2 eetlepels plantaardige olie
2 blokjes groentebouillon of 2 theelepels Vegeta

Bereiding:
Hak de zuurkool fijn en giet het overtollige vocht af.
Kook de aardappels met de zuurkool (20 minuten) en giet af.
Stamp de aardappels en de zuurkool nadat het gekookt is. En voeg de verkruimelde bouillon blokjes (of Vegeta) toe.
Doe de stamppot in een ovenschaal.
Snij de banaan in plakjes en versier de ovenschotel
Strooi de kaas (of no muh) en kruimel het beschuitje over de kaas
Besprenkel de schotel met de plantaardige olie. Zelf gebruik ik altijd soja olie, omdat deze een hoog onverzadigd vetgehalte heeft.
20 minuten in de oven op ca. 220 graden Celsius.

Tip: Om de kinderen te verrassen kan je ook 2 eetlepels rietsuiker over de kaas heen strooien om aan de smaak van zuurkool te wennen. Later kan je de suiker weglaten als zij gewend zijn aan de smaak.

Waarom suiker? In verband met de pleasure trap. Hier ga ik een stukje aan wijden waarom kinderen dit als vertrouwd zien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten