zondag 20 juli 2014

Wortelsap

Benodigdheden (voor 2 personen)
Sapcentrifuge of blender met een grote zeef
1 kilo wortelen
4 sinaasappels
4 appels

Bereiding sapcentrifuge
  • Snij het steeltje van de wortel
  • De wortelen goed wassen 
  • Schil de sinaasappelen
  • De appels met schil
  • Pers in de sapcentrifuge
of: Bereiding blender
  • Snij het steeltje van de wortel
  • De wortelen goed wassen en snij de wortel in stukken
  • Schil de sinaasappelen
  • De appels met schil
  • Draai de blender tot het pulp is
  • Daarna door de grote zeef gieten
  • Het restant uitknijpen. Er blijft veel vocht achter in de pulp
Tip: de wortelsap aanlengen met appel en sinaasappel geeft meer volume aan de sap en een frisse smaak.

Proost!


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten