zondag 20 juli 2014

Vegetarische kip tikka masala curry




Ingredienten
Vegetarische kip 260 gram van de vegetarischeslager.nl (onder andere verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn)
1 pot Patak Tikka Masala
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui
1 teen knoflook
Stukje gehakte gember of halve theelepel gember poeder
1 blik tomaten blokjes
kwart liter soja yoghurt
Verse koriander als garnering


Bereiding
Snij en fruit de ui in olie en daarna de gember en knoflook 1 minuut meebakken. Voeg het potje Patak Tikka Masala in de pan met het blik tomaten en breng het aan de kook en sudderen voor gedurende 10 minuten zonder deksel op een laag vuurtje. Voeg de vegetarische kip (kipstuckjes van de vegetarischeslager.nl) en yoghurt toe en sudderen gedurende 5 minuten.

Garneer met gehakte verse koriander.
Serveren met rijst.

Tip: Om meer volume te krijgen qua schotel kan je tijdens het fruiten van de ui,
2 grote aardappels in (blokjes gesneden) mee stoven met het gerecht.
Nog een alternatief is de vegetarische kip en de aardappel vervangen door 600 gram verse cassave. Kook de cassave mee tot het zacht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten