dinsdag 12 augustus 2014

Volkoren bulgur met aubergine tomatensaus


Voor 8 personen
Ingrediënten saus
1,5 kg grof gesneden tomaat
150 gram in ringen gesneden turkse pepers
300 gram grof gesneden ui
1200 gram grof gesneden aubergine
250 gram ontpitte gedroogde pruimen
1 geschild en gesneden citroen
100 ml water
3 theelepels vegeta
5 gram gehakte munt
5 gram gehakte peterselie
5 gram gehakte koriander
3 teentjes gehakte knoflook
Scheut olijfolie

Voorbereiding
Was en snij de aubergine een uur voor het gebruik en bestrooi het met zout om zo de eventueel bittere smaak uit de aubergine te krijgen. Daarna goed uitwassen om zo het zout en de bittere smaak weg te spoelen.

Bereiding
Fruit de gesneden ui en knoflook. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten toe in de pan. En laat dit stoven. Zout is niet nodig, er blijft altijd wel een beetje zoute smaak achter van de aubergine. Een heerlijk fris gerecht En gaat goed samen met de volkoren bulgur.

Ingrediënten volkoren bulgur
330 gram volkoren bulgur
900 ml water
Scheut olijfolie

Bereiding
Koken als rijst en uit laten stomen.

Tip: Serveren met een eenvoudige salade. Wij hebben hier alleen rucola gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten