Pot atjar
Babi pangangsaus (tofu pangang saus ;-))
Sate marinade (of marinade naar keuze)
Tarwebloem
Rijst
Pindakaas
Plantaardige olie
Bereiding:
Kook de rijst zoals je gewend bent.
Laat de atjar uitlekken. En leg een gedeelte in de tofoe pangang schaal die je serveert.
Spoel de tofoe (met water) en snij in plakken van ongeveer 1 centimeter.
Bereid de marinade
Gebruik een marinade op basis van ketjap.
Leg de plakken tofoe in een schaal met de marinade en laat deze intrekken. Zodra de marinade is ingetrokken, de plakken paneren met bloem en dan de plakken in zijn geheel bakken in plantaardige olie op een teppan yaki plaat
Bak de tofoe plakken zeer krokant en snij in reepjes. En leg deze in de serveerschaal.
Gebruik de marinade samen met de pindakaas om een pindasaus te maken. Verhit de marinade in een pan en voeg de pindakaas toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Eventueel op smaak brengen met zoet zure chili saus.
Bereid de babi pangang saus volgens verpakking. In dit geval 2 deciliter koud water met de inhoud van het pakje verwarmen tot de saus bind.
De sauzen apart serveren, zoals afbeelding. Hierdoor blijft de tofoe krokant en knapperig.
Zet hem op de kaart. Sambal erbij? :-)
Bereid de babi pangang saus volgens verpakking. In dit geval 2 deciliter koud water met de inhoud van het pakje verwarmen tot de saus bind.
De sauzen apart serveren, zoals afbeelding. Hierdoor blijft de tofoe krokant en knapperig.
Zet hem op de kaart. Sambal erbij? :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten