maandag 28 juli 2014

Vegetarische lasagna di papa



Ingrediënten:
600 gram verse pasta bladen
600 gram verse tomaten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 courgette
1 eetlepel gedroogde basilicum
3 pakjes mozzarella (elke laag 1 pakje)
300 gram parmezaanse kaas (elke laag 100 gram)
600 gram ricotta (elke laag 200 gram)
2 eieren (of 2 eetlepels no egg)
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Voorbereiding:
Lasagne saus;
Hak de uien en knoflook. Fruiten met scheutje olie en de gedroogde italiaanse kruiden. Voeg de fijngesneden tomaten en courgette toe.
Het geheel laten stoven op een laag vuurtje, voor anderhalf uur. Peper en zout naar smaak.

Voorbereiding:
Ricotta mengen met de twee eieren en de basilicum.
Snij de mozzarella in dunne plakjes.
Rol de pasta in dunne bladen.

Bereiding:
Eerste laag saus, dan pasta bladen, ricotta mengsel, mozzarella en dan parmezaanse kaas.
Herhaal dit in totaal drie keer. De toplaag is dus parmezaanse kaas.

Voor minimaal 1 uur tot anderhalf uur op 190 graden Celsius in de oven. 



Het recept voor de verse pasta bladen van onze lasagna is:
300 gram harde tarwe bloem
300 gram fijne griesmeel
6 eieren
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie

Hier een gezellig filmpje van 2 leuke dames, met héééél veel handigheid in het maken van pasta di mama.
Voor inspiratie hebben wij deze geweldige demonstratie voor jou geselecteerd.

Veel kijkplezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten