Blikje bruine bonen
Rijpe verse ananas (of blik)
Isot peper*
Zakje chili con carne kruiden
Paprika
Ui
Plantaardige olie
Bereiding
- Snij en fruit het uitje in de olie.
- Snij de ananas en paprika.
- Een paar minuten meebakken met de uitjes.
- Spoel de bruine bonen met water. Uit laten lekken en in de pan doen, samen met de witte bonen in tomaten saus.
- Chili kruiden toevoegen. En (indien verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt) een theelepel isot peper.
Mini romana sla
Blikje mais
Cherry tomaatjes
Parmezaanse kaas
Cottage cheese
In reepjes gesneden vegetarische hamburgers
Serveren met durum of tortilla's.
Goed als wrap mee te nemen voor de lunch.
* Isot peper is een gedroogde zeer pittige Turkse paprika geteeld in de Urfa regio van (zuid) Turkije. Het wordt vaak omschreven als het hebben van een rokerige rozijn-achtige smaak. Zelf zou ik het omschrijven als lekkere variant op zwarte peper. Je proeft de vakantie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten