Chips....Iedereen kent ze.
Maar weinig mensen hebben ze ooit zelf gemaakt. En dat is eigenlijk heel jammer!
Het is heel makkelijk, snel en (zonder te overdrijven) 100 keer lekkerder dan kant en klaar uit een zakje.
Zelf gebruik ik de mandoline uit de 'doebox chips boutique', maar een kaasschaaf kan ook.
Benodigheden:
- Mandoline of kaasschaaf
- Frituurpan (of pan met olie)
- Aardappels (schillen is eigenlijk niet nodig)
- Zout
- Eventueel andere kruiden naar keuze.
Bereiding:
- Verwarm de olie tot 180% Celsius.
- Was de aardappels en snij ze in heel dunne plakjes.
- Zodra de olie warm is (in kleine porties) bakken.
- Blijven roeren, zodat de chips niet aan elkaar gaan plakken.
- De chips zullen gaan krullen en de belletjes verdwijnen. Dat betekent dat de chips bijna klaar zijn.
- Wanneer de chips goudbruin van kleur zijn, haal je ze uit de olie en legt ze op een fel keukenpapier.
- 5 a 10 minuten wachten voor het serveren.
- Besprenkelen met zout (of andere kruiden)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten