woensdag 6 augustus 2014

Gevulde paprika met bulgur




Bereiding 6 personen

300 gram grove bulgur (niet gebroken harde tarwe)
6 eetlepels Ajvar mild (paprika aubergine pasta)
600 ml water
Blokje groentebouillon
Scheutje olijfolie
Een paar takjes verse basilicum of 1 theelepel gedroogde basilicum. Peper en zout naar smaak. Het geheel in de rijstkoker of pan, koken als rijst. En uit laten stomen met deksel.

6 kleine paprika's halveren en voor een paar minuten koken (beetgaar). De halve paprika's vullen met het bulgur gerecht. Leg de paprika's in een ovenschaal en verdeel 125 gram cottage cheese en 125 gram mozzarella over de paprika's.

Bestrooien met Italiaanse kruiden en Paneermeel of gekruimeld beschuit. Plaats de ovenschaal voor 35 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Tip: Dit gerecht kan je goed voorbereiden zodat je je handen vrij hebt tijdens het bereiden van het diner.

Boodschappen lijstje
6 kleine paprika's
300 gram grove bulgur (niet gebroken harde tarwe)
6 eetlepels Ajvar mild (paprika aubergine pasta)
600 ml water
Scheutje olijfolie
Een paar takjes verse basilicum of 1 theelepel gedroogde basilicum
125 gram cottage cheese
125 gram mozzarella
Italiaanse kruiden
Groentebouillonblokje
Paneermeel of gekruimeld beschuit
Peper en zout naar smaak

Serveren met tzatziki
Schaaltje komkommer yoghurtsaus:
Benodigdheden:
Halve liter dikke yoghurt (of Alpro Soya yoghurt)
1 komkommer
1 teen geperste knoflook
peper
zout
olijfolie
eventueel een halve citroen en (gedroogde) dille

Bereiding:
Rasp de gewassen komkommer met schil. Knijp deze uit tot het vocht eruit is en vorm een bal.
Hak de geraspte komkommer met een mes tot alles fijn is. Voeg de yoghurt, olijfolie en knoflook bij de geraspte komkommer. En maak op smaak met peper en zout. Voeg daarna eventueel citroen en gedroogde dille naar smaak toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten