vrijdag 8 augustus 2014

Pizza bambino

kinder pizza

Grote pizza
Benodigdheden deeg:
Ovenpapier
200 gram tarwebloem
100 milliliter koud water
1 theelepel gedroogde gist
Halve theelepel zout
1 theelepels olijfolie

Bereiding:
Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje. Voeg de gist, het zout en olijfolie toe. Giet langzaam het water bij tijdens het kneden met de hand.

Kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Het geheim achter een goed pizza deeg is het koud laten rijzen voor ongeveer een uur. Dit kan in de koelkast of gewoon op het aanrecht, afdekken met folie.

Het deeg uitrollen met een deegroller, met een beetje bloem op het aanrecht. Als je geen pizza oven gebruikt, leg dan het uitgerolde pizzadeeg op ovenpapier op een bakplaat.

Toevoegen van de bovenlaag:
Verdeel 100 ml pasta saus over de pizza. Beleg de pizza met brie, cheddar, kruidenkaas, jong belegen kaas en bestrooien met parmezaanse kaas. Voor deze pizza heb ik de grand Italia Sugocasa gebruikt. Uiteraard is een andere saus en kruiden of eigen saus recept goed te combineren met deze kinderpizza.

Neem de tijd om het deeg te laten rijzen, terwijl deze belegd is. Voor ongeveer 20 minuten. Hiermee krijg je het beste resultaat.

Bak de pizza in circa 15 minuten rond de 250 graden Celsius in de oven..

Voor een pizza di mama :-) heb ik hetzelfde recept gebruikt als pizza bambino en heb er wat lekkers bij gelegd.
Ik hou van champignons, zongedroogde tomaatjes, paprika, ui. En dezelfde kaas als voor de kids.

Pizza tomatensaus met basilicum pesto
Probeer ook eens tomatensaus te combineren met kant en klare pesto. De pizza ermee beleggen en bestrooien met Parmezaanse kaas. Voor 15 minuten op 250 graden Celsius in de oven.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten